ponedeljek, 20. junij 2016

Morje in les za bratranca

Pred slabim mesecem je 30. rojstni dan praznoval moj bratranec, s katerim sva skupaj odraščala. Na najine dogodivščine v otroštvu me vežejo sami lepi spomini in starejša kot sem, bolj z veseljem se jih spominjam. Res nam je bilo luštno, ko smo svoje dneve preživljali zunaj, plezali po češnjah, pomagali dedku pobirat hruške in ko so bile najtežje odločitve vezane na to, ali se bomo danes igrali z lego kockami, avtomobilčki ali barbikami :)

Zanj in za njegov rojstni dan sem izdelala škatlico, ki je meni osebno ena najljubših, ki sem jih do sedaj naredila. Nastala je v tistem tednu, ko sem škatlice delala kot po tekočem traku in čisto za konec izdelala tole. V znamenju lesa in z morskim pridihom. 




Osnovna ideja z delovno mizo je vzeta iz tele škatlice. Tokrat sem več pozornosti posvetila detajlom. Razen Rayer-jevih dodatkov na pokrovu, so vsi koščki v notranjosti ročno narejeni.










Sem pa nanjo ponosna tudi zato, ker se v primerjavi s prejšnjo vidi tudi moj napredek. Včasih se mi zdi, da z eno škatlico pokrijem temo tako, da jo bolje ne bom več mogla oz. znala. Pa se potem vedno najde še kakšna stvar, ki se jo da izboljšat :) Najbolj od vsega pa sem zadovoljna s tem, da je bila bratrancu všeč. In to največ šteje :)

Prilagam pa še dve voščilnici, ki sem ju prav tako naredila zanj, podarila pa sta mu jih njegova mami in sestra. Obe sta v znamenju lesa in morja.





Pri obeh sem se malo bolj potrudila tudi z notranjostjo. Tole s sodom prijavljam tudi v junijsko galerijo Najlepšega para.

Hvala, da ste zdržale do konca tele daljše objave :) Želim vam lep teden še naprej in se oglasim kmalu še s kakšnim izdelkom iz arhiva.

Anja Ž.

16 komentarjev :

  1. Z eno besedo fantastično, z mnogimi detalji :)

    OdgovoriIzbriši
  2. No, Anja, to sem mislila. Ti vedno narediš celo zgodbo iz take škatlice. In vsi detaili in vse malenkosti, WOW.
    Ni mi jasno kako si naredila vrtalnik in vse ostalo. Bravo, kapo dol.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :)Hvala :) Večinoma je vse iz papirja (več plasti, da dobi 3d učinek) in lesa. Pri vrtalniku sem pa malo pogoljufala in je v bistvu predelava kabla od slušalk :)

      Izbriši
  3. Eh pa dej no, saj to sploh ni možno komentirat... Anja ti si res mojstrica, tole je že scena za eno mini risanko...vsi detajli KAPO DOL, odlična si in ja, res se zazdi, da ni možno še boljše...Tudi voščilnici! BRAVO!

    OdgovoriIzbriši
  4. Punca, ti si neverjetna. Samo en glasen VAU sem spravila iz sebe, ko sem občudovala vse detajle. In verjemi, da sem vsaj 10x šla skozi vse fotografije. :-) Občudujem tvojo natančnost in domiselnost. Kapo dol!

    OdgovoriIzbriši
  5. adijo pamet, neverjetna si, kakšna dommiselna scena - a ti kakšne risanke animiraš ali kaj? vso to orodje ... uf. in tudi voščilnici prekrasni, po mojem morskem okusu.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ne morem verjeti, da si orodje naredila sama???? Fantastična si in prava mojstrica v malih detajlih, ki naredijo škatlico za presežek. Tudi voščilnici sta prekrasni.

    OdgovoriIzbriši
  7. Znova ostajam odprtih ust in se čudim vsem tem detajlom in neštetokrat pomislim, le kako je to naredila :))) Kot bi stopil v pravo delavnico. Še pločevinka z barvo ima napis in vse, da o tem vrtalniku sploh ne govorim. Svetovno skratka.

    OdgovoriIzbriši
  8. Joj, Anja, koliko drobnih predmetov, izdelanih do najmanjše podrobnosti, krasi škatlico. Fantastično si opravila z njo. Krasni sta tudi voščilnici. Lp

    OdgovoriIzbriši
  9. uauu notranjost z vsemi strojčki, lesom, izdelki... lepo in krasen spomin!

    OdgovoriIzbriši
  10. Sploh nimam besed...kako si pričarala vse te miniature. Res, kapo dol, to je več kot popolno. Mislim, da je delavnica identična originalu...s koledarjem vred. Neverjetno in prečudovito. 😊

    OdgovoriIzbriši
  11. Ti si čist odpuljena s temi tvojimi škatlicami; tišlarska delavnica in v njej ni da ni. Imaš pa živce za sestavljanje in kreiranje vseh teh drobnarij. Kapo dol in globok poklon, meni bi se sfuzlalo, priznam. Ti pa s tem opravila naravnost fantastično in ne samo to, tudi ideje so vrhunske. Noro dobr!

    OdgovoriIzbriši
  12. Ma super je! Spet polna drobnih dodatkov in detajlov. Super so tvoje škatlice! Dobra si da tako drobne delčke narediš sama. Tudi voščilnici sta lepi.

    OdgovoriIzbriši
  13. Pa daaaaj, pa kako? Kako ti to uspe? Popolno! V nulo! ;)

    OdgovoriIzbriši
  14. O moj bog, kako dobri detajli! Izjemno delo, res!

    OdgovoriIzbriši

 

Template by BloggerCandy.com