nedelja, 4. september 2016

S košaro po gobe

Po socialnih omrežij opažam, da spet rastejo gobe. No, pri jih še ni na spregled. Vsaj ne tistih, ki jih ponavadi nabiramo in jemo. Upam, da jih bo napovedani dež potrebno spodbudil.

Če že nimam slik ta pravih gob, lahko objavim pa vsaj papirnate :) Tole je škatlica, ki je nastala že pred poletjem in je bila namenjena Jani, ki je strastna gobarka, po poklicu medicinska sestra in svoj prosti čas preživlja v Bohinju.







Za sredino sem izdelala košarico, ki sem jo napolnila z osnovnimi medicinskimi pripomočki in seveda gobami.




Košarica je spletena s pomočjo navadne vrvice in žic, ki so oblečene v papir in se uporabljajo za privezovanje sadja in zelenjave. Ker so oblečene v papir, sem jih lahko lepo prilepila na spodnjo stran kroga in jih zavihala navzgor. Nato pa sem med njimi prepletla vrvico. Za ročaj sem uporabila malo debelejšo žico, ki sem jo samo obvila z vrvico.

Podobno košarico sem že enkrat pletla, vendar sem si takrat pomagala samo z žico in je bilo malo več dela, ker sama žica ni tako lepo stala. Škatlica je bila za gospoda, ki rad nabira gobe, jagode in borovnice in je ljubitelja viskija.



Škatlici prijavljam v septembrsko galerijo Najlepšega para. 

Upam, da bom lahko v naslednjih dneh tudi jaz z eno tako košaro (seveda konkretno večjo) hodila po okoliških gozdovih. Da bo vsaj za kakšno gobovo juho :)

Želim vam lepo nedeljo.
Anja Ž. 

16 komentarjev :

  1. Uuu, noro dobra ideja. Super spleteni košarici in vrhunski škatlici z vsemi potrebnimi pripomočki.

    OdgovoriIzbriši
  2. O, vau,.spet dve perfektni škatlici in seveda košarici, res obvladaš prav vse.

    OdgovoriIzbriši
  3. Super opremljeni škatli, z vso idiliko, ki jo ponuja Bohinj in gozdovi, po katerih se "potepa" gospod. Košari sta odlični in v njih se najde vse, kar jima pritiče:). Tebi pa želim, da se ti košare polnijo z obilno bero gob. Lep pozdrav, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  4. Vau, prekrasno. Res super dodatki in zelo natančna izdelava.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ne vem ali sem bolj navdušena nad košaro ali nad sceno Bohinja. Fenomenalno dobra škatljica.

    OdgovoriIzbriši
  6. Tud jaz sem čist zmedena...sploh ne vem, kje naj začnem s hvaljenjem, da ne bo izpadlo preveč pocukrano in boste dobile še sladkorno. VSE ampak prav VSE in vsak detajl posebej je zavidanja in pohvale vreden in ženska!!! ...tole se ti je pa čisto izpulilo iz duše.

    OdgovoriIzbriši
  7. Čudoviti škatlici, izdelani v nulo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Joj noro, kakšne luštne košarice in polno podrobnosti, pa mah in viski..noro lepo!

    OdgovoriIzbriši
  9. Vse škatlice so prefektne, tako tudi ta. Košarica z gobami je pa sploh bombastična.

    OdgovoriIzbriši
  10. Kakšna huda košarica in res si se dobro spomnila z žičko, oblečeno v papir. Krasno izpade. Sama škatlica presenečenja pa je enkratna.

    OdgovoriIzbriši
  11. Noro lepa je, sploh košarica je čisto prava.
    Ko začnejo gobe rast pa le povej, pridem malo naokrog ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Spet sem pozabila zapreti usta. :-))) Obe škatlici sta čudoviti, košarici pa svetovno spleteni. Idejo z žičko in špago si moram zapomniti. :-)

    OdgovoriIzbriši
  13. Svetovno <3 Jaz sem te pa že mislila vprašat kje si kupila košare in berem do konca, da si jih sama delala :O TOP. Popolni škatlici sta.

    OdgovoriIzbriši
  14. Wawww,krasno izdelani škatlici.Pohvalila pa bom tudi vse predhodne izdelke.Vesela sem,da sem odkrila tvoj blog.Bom prišla večkrat v goste :)

    OdgovoriIzbriši
  15. JoJ spet te tvoje fantastične škatlice presenečenja :-)) Prava umetnost je, kaj vse daš vanje in kako čudovito jih sestaviš. Detajli kot vedno navdihujoči!

    OdgovoriIzbriši
  16. Tele tvoje škatlice so pa resno prerasle vse normalne okvirje.
    Obvladaš! Težko najdem dovolj superlativov za tole...
    Mislim, že to, da greš izdelovat košarico na tako inovativen način.

    OdgovoriIzbriši

 

Template by BloggerCandy.com