četrtek, 24. november 2016

Mini slikarski atelje

Tole bo že moja 70. objava na blogu. Počasi se kar nabirajo in res sem vesela, da ste me spomladi na srečanju spodbudile k pisanju :) 

In kot se za okroglo številko spodobi, bo tale objava s torto :) Tokrat spet ena škatlica, ki je sicer nastala že pred časom. Vendar brez skrbi. Torta se ni pokvarila :)












Škatlica je nastala za gospo, ki rada peče in slika. Recimo, da si je najprej torto spekla, potem jo je pa še naslikala :) Pri meni je bil sicer postopek obrnjen. Sliko torte sem našla na internetu in potem torto izdelala po sliki. Naredila sem že nekaj podobnih "umetnih" tort, tale pa je bila najmanjša do sedaj. Osnova je iz kartona, za premaz pa uporabljam strukturne paste, v katere včasih namešam malo barve. V tem primeru sem jo samo okrasila z mrvicami. 

Tokrat sem tudi sama izdelala slikarsko stojalo. V eni od objav sem uporabila stojalo in mini platno iz Tedija, ki pa je večje, kot moja standarda dimenzija škatlic (10x10x10), zato sem morala povečati škatlico. Izdelava takšnega stojala je zdaj lažja, ker sem v Rayherju dokupila še nekaj manjših palčk za sladoled, pred časom pa v Lidlu še mali ročni električni vrtalnik/rezalnik. Z njim lahko vrtam fajn majhne luknje, tudi v zobotrebce :) Za stojalo sem zvrtala tolikšno luknjo, da sem skoznjo porinila zobotrebec, tako da je bilo gibljivo, dokler ga nisem zalepila na podlago. Razen vrtalnika drugih nastavkov še nisem preizkusila. Se pa vrtalnik zaenkrat super obnese, tako da se je že zaradi tega nakup splačal. 

Toliko za danes. Lep dan vsem še naprej,
Anja Ž.

12 komentarjev :

  1. Noro, koliko enih detajlov..vse u nulo. Prekrasna škatlica!

    OdgovoriIzbriši
  2. Sem se res najprej vprašala ali je bilo "jajce ali kura" (beri: torta ali slika) :)) Svetovno si izdelala torto po sliki in vse te drobne detajle. Teh tvojih malih mojstrovin se ne bom nikoli naveličala. Noro.

    OdgovoriIzbriši
  3. Saj ne najdem besed... koliko majhnih podrobnosti, detajlov, ki se jih kar ne moreš nagledati!!! Čestitke za 70. objavo... še dobro, da so te prepričale :-) Jesenski pozdravček, Majda

    OdgovoriIzbriši
  4. Ko sem videla te drobne detajle sem ostala brez besed. Resnično fantastično in vse dodelano v nulo :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Hehe, tudi sama sem se vprašala, katera torta je bila prej, preden sem objavo prebrala do konca :) Vse perfektno in sem vesela, da se je vrtalnik obnesel. Celo v zobotrebec lahko narediš luknjico??? Zelo uporabno.
    Škatlica je fantastična!

    OdgovoriIzbriši
  6. Sem mislila, da sem pri tebi že vse videla in da me ne moreš več presenetiti s temi škatlicami. No, pa sem se pošteno zmotila. Carska je, pa tale torta na platnu in na stojalu - Top ideja in izvedba. Enkratno!

    OdgovoriIzbriši
  7. Enkratna si, ni kaj, miniature ti gredo in delaš vedno manjše. Pri meni bi bil
    že vid v napoto, kaj šele okorni prsti ;)
    Čestitke za okroglo ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. vau, noro, noro dobro, pa kako ti vse tole uspe ... sem tako vesela, da si se le odločila za blog, ker tega se človek ne more naveličati!

    OdgovoriIzbriši
  9. Samo gledam ,se čudim in vzdihujem.....noro lepo .

    OdgovoriIzbriši
  10. O, kako je lepa. Vsi dodatki pa tako dobro izdelani, da se samo čudim, kako ti to uspe. Lp

    OdgovoriIzbriši
  11. Nikoli ne bi rekla, da je vse narejeno na roko, fenomenalno Anja, prekrasna škatlica :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Anja, te tvoje škatlice so res perfektne in v njih je polno drobnih skrivnosti kako in kaj :-)) Super si jo izdelala!

    OdgovoriIzbriši

 

Template by BloggerCandy.com